Hemester

är inne i krisens år 2009, och i tidens stil så har vi i familjen varit runt mest i Sverige denna regniga och kalla sommar.

Själv har jag publicerat lite spridda bilder på facebook.

MackmyraEn av höjdpunkerna var definitivt whiskyprovningen på Sveriges enda whiskydestilleri. Sex olika varianter provades, de två recepten elegant och rökig, och de tre olika fattyperna bourbon, sherry och svensk ek. 2 * 3 = 6 !

Huruvida rök+sherry eller rök+svensk ek var godast debatterades en stund mellan de två Arbringarna. Slutresultat blev föga förvånande 1-1 i den matchen.

Besöket inne i destilleriet var intressant, men det var verkligen litet i jämförelse med de skotska storebrosorna (t o m Edradour verkade stort …). Notabelt också att den svenska byråkratin slog till och tvingade alla att ha labbrock, plastpåsar på skorna och hårnät. Whiskybränning är tydligen livsmedelsproduktion enligt svensk lag. Har aldrig stött på lika befängd hantering av besökaare i den stora världen … den 70%-iga råspriten dödar troligen även de elaksate baselusker.

Dock är de rökiga varianterna riktigt goda även i jämförelse med Islays tjärbomber, önskar att Mackmyra kunde släppa ”en riktig rökare” på systemet. Är lite tveksam till om ett fat är prisvärt, man kan köpa mycket annan god whisky för 20000!

Lämna ett svar