Får jag fråga vad du använder sellerisalt till?

Den frågan fick jag tidigare idag i Hötorgshallen. Den unga personen bakom disken var oerhört fascinerad över att få en kund som köpte denna mystiska vara. Och vad skulle han göra med den?

Tämligen enkelt, en av de tre huvudingredienserna i världens bästa tilltugg till framförallt kraftig belgisk öl.

Man skär ost (gärna relativt mild, gouda, leerdamer etc) i kuber. Doppar i stark, icke söt, senap, t ex Dijon och sedan i sellerisalt (man kan ta t ex Herbamare örtsalt som i huvudsak innehåller selleri om man inte hittar sellerid:o). Enkelt, och suveränt gott.

I något kortare ordalag förmedlade jag det, och blev tackad med ett mycket glatt ”Det hade jag ingen aning om. Vad kul, då lärde jag mig något idag också!”

Skönt när man kan lära den yngre generationen något …

Lämna ett svar