Hiep hiep hoera!

IMG_20131209_181648Den personliga favoritkrogen De Klomp firade 5 år igår med en liten tillställning där krögaren Take var i take’ (sorry, kunde inte låta bli) via skype från Kenya.

IMG_20131209_181701Krogen blev vederbörligen tillönskad minst 95 år till med sång, och vi skålade i en utmärkt St. Feuillien Triple. Det var däremot mörkt i Afrika, en lokal imperial stout blev Takes val.

Jag hade faktiskt inte alls besökt klompen förrän sommaren då de började med sina utmärkta öppna ölprovningar. Det var vännen och bloggaren Magnus Bark som tipsade mig om det, och det kan jag bara tacka för, och efter det har det väl blivit en och annan gång …

Efter firandet åt vi lite av deras utmärkta mat, för min del blev det entrecôte (Ekologisk d:o från Ydrekött, rostad potatis & rotfrukter, smör på rödbetor & timjan :), och Ocean Julöl på cask. Mumsiga båda två.

Vi har tur som har klompen här i Linköping! Och läget ett stenkast från stationen gör den till i mitt tycke Sveriges bästa väntrum.

Lämna ett svar