California ’14 – Saturday

Lördag morgon, ledig. I San Fransisco. Härligt. Vi tog det lite lugnt på rummet, och kom ut framåt en bra brunchtid. (Ja, jag erkänner att jag löste melodikrysset, bara för att man är på andra sidan jorden finns det ingen anledning att inte ägna en snabbrepris åt Eldeman).

IMG_20140322_110445
Union Square

Via turfzonen på Union Square (som vi redan tagit ett par gånger på fredagkvällen, och totalt 17 gånger skulle det bli) tog vi oss till Lori’s Diner –

IMG_20140322_112254
Lori’s Diner

en dygnet-runt-frukost-restaurant med tydlig 50-talsprofil.

IMG_20140322_113150
Lori’s Country Breakfast

Min frukost bestod av latte (som det var traditionell amerikanskt kaffe i misstänkte jag) samt en vanlig amerikansk frukost, som förutom ”Two large cakes, two slices bacon, two sausages, two eggs any style & hash browns” innehöll en grönsak och en frukt! Gav god energi för dagens övningar.

Vi handlade på oss var sitt tredagars muni-kort (som gav tillträde till alla kommunala åkmedel) som jag utnyttjade till både buss, trådbuss, spårvagn och cable car. Riktigt smidigt. Och det finns få bättre sätt att förstå och känna en stad än att åka med vanligt folk på vanliga transportmedel.

IMG_20140322_141856
San Francisco City Hall, ungefär som Linköpings Stadshus, fast lite större

Vi delade på oss och gav oss på turfjakt åt olika håll, jag gav mig av åt sydväst från hotellet och Kerstin mer åt nordost. Så jag kom efter att varit nere runt Market Street och trasslat en stund förbi stadshuset, som var lite större än Linköpings.

IMG_20140322_162348
Oak/Steiner intersection

San Fransisco är en väldigt vacker stad, kuperad, med massor med fina utsikter och härliga kvarter med snygga trähus med mycket snickarglädje. Och i strålande solsken, 20 C, och lätt vind kunde det inte vara mycket bättre.

IMG_20140322_151415
Toronado!

Om man inte råkar komma förbi en av de mest ikoniska pubbarna förstås, Toronado.

IMG_20140322_151834

Där fanns det ett mycket spännade och generöst fatsortiment att välja på.

IMG_20140322_152158

Och jag gick all in på provglas av deras real ale – såklart. Riktigt strålande. Men efter det blev det förstås en pinfärsk Pliny the Elder. Kan inte bli bättre än så. Var dock fortfarande mätt efter brunchen så det blev ingen korv från grannhaket vilket annars kan rekommenderas vad jag förstår.

IMG_20140322_162816
Alamo Square Park

Efter det travade jag vidare i ”the Haights”, gick genom Alamo Square Park som var full av lördagslediga familjer.

IMG_20140322_162939
Painted Ladies

Fick taget den traditionella turistiska bilden på ”Painted Ladies”. Bussarna började gå lite mindre tätt på lördagseftermiddagen så det tog en stund att trassla tillbaka till mer centrala delar.

IMG_20140322_175324
Transamerica Redwood Park

Tog mig via Embarcadero och Chinatown (däremellan lite parker) tillbaka till hotellet. Inte helt slumpmässigt utan det var via turfzoner.

Ingen fara på taket, Kerstin var inte där utan ute och åkte buss åt fel håll, har inte riktigt förstått varför men det gjorde att jag hann vila en stund innan vi gav oss ut och åt. Vi hade varit ganska i farten båda två så vi slank in på en Daily Grill väldigt nära Union Square. Men det visade sig vara riktigt lyckat och gott. Så gott att jag inte ens hann fotografera maten …

IMG_20140322_222108
Mikkeller Bar, design med utmärkt porter

Efter det tog jag själv en liten sväng ner till Mikkeller Bar, mest bara för att, men ”Orange Yuzu Glad I Said Porter” var riktigt god så det var värt utflykten. Kryssade sedan till hotellet mellan hemlösa, som det finns beklämmande mycket av i de delarna av stan.

Men totalt en riktigt angenäm lördag. Och ja, vi hann ju med att köpa tre par solglasögon ”Microvision Gideon” åt svågern också.

Lämna ett svar