California ’14 – Sunny Sunday

IMG_20140323_101551
I väntan på brunchen

Söndagen började som lördagen, lugnt – fast utan melodikrysset, och sedan brunch. Den här gången passade vi på att besöka ytterligare en Cheescake Factory, den på Union Square, de har ju bara brunchöppet på söndagar. Det var lugnt på restaurangen, och vi fick i oss en stadig måltid som vi stod oss på ända till kvällen.

IMG_20140323_101607
Utsikt från brunchen (hotellet är det höga huset till höger)
IMG_20140323_103310
Hoppsan, det ingick visst lite stekt potatis till Eggs Benedict här! Lägg noga märke till att jag tog den nyttiga varianten med spenat.

Efter det hoppade vi i bilen och gav oss iväg norrut, planen var att börja ta lite zoner vid bron, och sedan åka genom Sausolito över till Muir Beach och sedan tillbaka till stan.

IMG_20140323_135951
San Fransiscos skyline med Alcatraz till vänster

Strålande solsken, och vi tog lite turistiga bilder.

IMG_20140323_135933
Golden Gate från nordöst, Horseshoe Bay

Det började bra, och allt gick planenligt i Sausolito, vägen till Muir Beach var däremot väldigt slingrig och med hiskliga stup. Tyckte i alla fall föraren. Väl på plats gick det inte så bra, skitkass mobiltäckning, inhägnade zoner och ingen bilväg tillbaka längs kusten. Det var visst vandringsleder jag hade sett på GPS-en :/ Så det var bara att ta den hiskeliga stupvägen tillbaka… Kerstin beskriver allt detta väldigt bra i tidigare nämnda brev.

På vägen tillbaka, efter att hon gått över Golden Gate (bron), dumpade jag henne i ena änden av Golden Gate Park så hon fick kryssa tillbaka mellan hundar, joggare och hippies mot hotellet, och en och annan zon förstås. Jag körde till hotellet och lämnade bilen för att ganska snart ge mig ut på öljakt. Ja hon ville faktiskt ha det så. Åtminstone Golden Gate-parksbiten.

IMG_20140323_194052
21st Amendments fatölslist

Jodå, jag tog mig en liten bit till det utmärkta mikrobryggeriet 21st Amendments bryggeripub.

IMG_20140323_195137
Några smakprov med en ”liten” förrätt

Mycket goda öl, deras dubbel-IPA, Dub Step var särskilt bra, det är faktiskt speciellt gott med riktigt färska ”ipor” och ”dipor”. Den lilla matbit som jag planerat ta var nästan en hel kvällsmat dessutom. Riktigt nöjd gick jag från puben.

Sedan trasslade jag runt en liten stund tills jag hittade en av SOMAs enkelriktade gator där spårvagnarna gick åt det håll jag skulle.

Väl tillbaka på hotellet kom hustrun också dit, och ganska raskt gick vi gick ut för att äta, hon hade ju inte proppat i sig öl och revben. Vi orkade dock inte ta oss länge än till Cheescake Factory igen. Men vi gillar det – så det fick bli som vi ville. Jag åt en utmärkt Ahi Tuna-rätt. Och lyckades äntligen beställa en hefeweizen utan frukt.

Lämna ett svar