En händelserik helg

Thornbridge Brewery
Thornbridge Brewerys Headbrewer, Rob Lovatt, med sina goda öl

Under årets första riktiga vårhelg så var det dags för Linköping Beer Expo, som i år hölls på Brigaden. Klart mycket bättre än Cupolen, och det riktiga snedsteget Tornet, gott om folk men inte trångt, skönt med flera hallar så ljudvolymen inte bara blev för mycket. Bra föreläsningssalar. Fasen vet om inte ölen blev godare och folk snyggare också … nästan utan undantag, se bara den utmärkte bryggaren och fotografen Gustav Lindhs bildblogg.


För mig var höjdpunkten ett utomordentlig seminarium av Thornbridges headbrewer, Rob Lovatt, mycket intrassenta fakta, och förbaskat balanserad och god öl. Deras Imperial Oatmeal Stout var ju bara för god.

En annan klar höjdpunkt var att få skaka tass med Jens Skrubbe, som har en mycket initierad blogg om belgisk öl, och smaka på två surpris-geuzer han hade med sig. Grymt balanserade och bra båda. En HORAL Mega Blend från 2011 och en Moriau från 2009.

Pratade lite med Centralbryggeriet, det ska bli spännande och se vad de lyckas med när de kommit lite längre än ormtjusaren från Sjöbo …

I övrigt var Närkes Bästa Rököl och Brekeriets Blondette särskilt värda att nämnas!

På söndagen var det lite deklarationsinlämningskänsla, sådär 25 minuter i sista inlämningstiden fick jag lämnat in de två ölen som vi har med i domartävlingen i SM i hembryggd öl 2014. Känns onekligen lite pirrigt, och det är ju ett enormt startfält som i år blev det största EVER! Vi ses där hos Linköpings Hembryggare den 5:e april!

Lämna ett svar